Wierook Assortiment

ons aanbod

Wieroken?!


Wat is dat toch met wierook? Je komt thuis na een drukke dag, steekt een wierookstokje aan en op wonderlijke wijze word je meegevoerd naar een sfeer van rust en harmonie. De geur brengt je thuis bij jezelf of zelfs naar hogere sferen - dat wisten ze in de oudheid al.

Geuren hebben  het vermogen de zware jas van alledaagse beslommeringen van je af te nemen en je een lichter, opener gevoel te geven. Als een briesje blaast het donkere wolken uit je gedachten en een verzacht gevoel in jezelf

Zachte lavendel, zoete jasmijn of kruidige mirre: welke van de meer dan honderd bestaande wierookgeuren je ook ruikt, het doet vrijwel meteen iets met je. Elke geur heeft zijn eigen specifieke werking en invloed op bepaalde emoties. Met hun unieke karakter scheppen ze elk een heel eigen sfeer: van geborgenheid of geluk, van rust of blijheid. Er zijn ook geuren die stimulerend en opwekkend werken, goed voor de concentratie en om bij te werken of leren. Citroenwierook is zo'n geur. Een van de zachtste geuren is kalmerende lavendel, daar kun je heerlijk bij in slaap vallen. Ben je verdrietig, dan is lotus een heel positieve, troostende geur die een gevoel van warmte en bescherming geeft."

Of neem roos - zoet, warm en exotisch ideaal voor een romantische avond.

 Sandelwood... daarentegen is echt een spirituele geur. Die werkt mentaal zuiverend en rustgevend en stimuleert de intuïtie. Heel geschikt voor concentratie tijdens meditatie en yoga."

Wierookgeuren van natuurlijke grondstoffen zijn bescheiden, nooit opdringerig. Als vanzelf vindt de geur zijn weg via onze neus naar ons zenuwstelsel, waar hij doet waarvoor hij gemaakt is. Geur beïnvloedt onze emoties en onze gemoedstoestand en werkt daarnaast uitnodigend om te verwerken, te aarden, te helen en te ontwikkelen.

Wierook Stokjes
Backflow